Jurnal de dieta, fitness si viata sanatoasa

Cu toate ca stomatologia a avansat destul de mult in ultima vreme si zambetul perfect  a devenit  din ce in ce mai posibil si realizabil pentru cei mai multi dintre noi, trebuie totusi sa fim informati si in legatura cu procedurile stomatologice care ne pot pune in pericol sanatatea.

      Plombele cu amalgam – asa numitele “plombe negre” sau “plombe argintii” ar trebui de fapt sa se numeasca mai corect “plombe cu mercur” sau “bombe cu mercur” cum imi place mie sa le spun. Desi pana nu demult erau considerate sigure si se spunea ca mercurul nu este eliberat din ele sau absorbit in organism, se pare ca studii recente arata contrariul, plombele de amalgam fiind acum considerate principala sursa de expunere la mercur in randul populatiei.

Mercurul este extrem de toxic si poate afecta creierul, sistemul nervos si sistemul imunitar. Desi nu avem de a face cu o expunere majora in cazul obturatiilor cu amalgam, este o expunere graduala in timp care slabeste sistemul imunitar.

Vestea buna este ca dentistii romanii nu prea mai pun astfel de plombe, dar ce ne facem cu cele pe care le avem deja in gura?
Parerea mea personala este ca mai intai trebuie sa gasiti un dentist bun si de incredere si sa incepeti indepartarea plombelor argintii intr-un mod in care amalgamul sa nu se imprastie in cavitatea bucala si sa nici nu ajunga daca se poate in contact cu aceasta. In Statele Unite au si aparut deja asa numitii “dentisti biologici” sau “dentisti holistici” care s-au specializat in astfel de procedee. La noi din cate stiu nu exista inca asa ceva.
Cele mai bune materiale cu care se pot inlocui plombele scoase sunt rasinile compozite si portelanul, acesta din urma fiind materialul cel mai  bine suportat de organism.

In plus, cred ca e evident ca plombele negre sunt extrem de inestetice si in ziua de azi se stie ca o dantura sanatoasa si estetica echivaleaza cu multe puncte in plus la capitolul imagine. 
  

0 comentarii: